Θα είναι πολύ πιο νόστιμη αν την προετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα. Άλλωστε είναι μια σαλάτα που κρατάει άνετα 2-3 μέρες στο ψυγείο και συνοδεύει τέλεια όλων των ειδών τα χορτοκεφτεδάκια.
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 μεγάλα κεφάλια πατζαριών
- 1 καλή σκελίδα σκόρδου
- ξύσμα από 2 lime ή ακέρωτα λεμόνια
- χυμό από 1-2 lime ή λεμόνια
- 15 κλαδάκια σέληνου χωρίς τα φύλλα πολύ ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές μηλόξυδο ή άσπρο ξύδι
- αλατοπίπερο κατά βούληση
- 1 καλή πρέζα θυμάρι
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Παρασκευή
- Τρίβουμε από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη τα παντζάρια αφού τα καθαρίσουμε, το σκόρδο και το ξύσμα. Αν είμαστε καλοί φίλοι του σκόρδου τρίβουμε παραπάνω.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι, διορθώνουμε και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Α.Χ.