Θα είναι πολύ πιο νόστιμη αν την προετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα. Άλλωστε είναι μια σαλάτα που κρατάει άνετα 2-3 μέρες στο ψυγείο και συνοδεύει τέλεια όλων των ειδών τα χορτοκεφτεδάκια.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 μεγάλα κεφάλια πατζαριών
  • 1 καλή σκελίδα σκόρδου
  • ξύσμα από 2 lime ή ακέρωτα λεμόνια
  • χυμό από 1-2 lime ή λεμόνια
  • 15 κλαδάκια σέληνου χωρίς τα φύλλα πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές μηλόξυδο ή άσπρο ξύδι
  • αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 1 καλή πρέζα θυμάρι
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

Παρασκευή

  1. Τρίβουμε από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη τα παντζάρια αφού τα καθαρίσουμε, το σκόρδο και το ξύσμα. Αν είμαστε καλοί φίλοι του σκόρδου τρίβουμε παραπάνω.
  2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι, διορθώνουμε και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Α.Χ.