Μια τάρτα με ότι λαχανικά έχει το ψυγείο, με φουσκωτή μαλακιά βάση που μοιάζει με αλμυρό κέικ.
Υλικά για ταρτιέρα 28 cm ή μικρό ταψάκι
για τη βάση
- 400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 gr μαργαρίνη
- 50 gr καλαμποκέλαιο
- 1 αυγό
- 3/4 φλυτζανιού γάλα
- αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ
για τη γέμιση
- 3-4 κουταλιές λάδι
- 1/2 φλυτζάνι καλαμπόκι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2χούφτες ζεματισμένο σπανάκι
- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 αυγά
- 1 φλυτζάνι τριμμένα τυριά
- 3/4 φλυτζανιού γάλα
- αλατοπίπερο
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Σωτάρουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ελέγχοντας το αλατοπίπερο.
- Στρώνουμε τη ζύμη σε σκεύος της επιλογής μας, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά τα πλαϊνά και τη γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το ζυμάρι που είναι ορατό.
Α.Χ.