Μια τάρτα με ότι λαχανικά έχει το ψυγείο, με  φουσκωτή μαλακιά βάση που μοιάζει με αλμυρό κέικ.

Υλικά για ταρτιέρα 28 cm ή μικρό ταψάκι

για τη βάση

  •  400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 gr μαργαρίνη
  • 50 gr καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό
  • 3/4 φλυτζανιού γάλα
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ

για τη γέμιση

  • 3-4 κουταλιές λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι καλαμπόκι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2χούφτες ζεματισμένο σπανάκι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο 
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τριμμένα τυριά
  • 3/4 φλυτζανιού γάλα
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή

  1. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  2. Σωτάρουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ελέγχοντας το αλατοπίπερο.
  3. Στρώνουμε τη ζύμη σε σκεύος της επιλογής μας, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά τα πλαϊνά και τη γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το ζυμάρι που είναι ορατό.

Α.Χ.