Υλικά
για τη βάση
- 300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 1 αυγό
- 150 gr φυτικό βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 3 κουταλιές ζάχαρη
για τη γέμιση
- 300 gr μασκαρπόνε
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 αυγό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- Παρασκευή
- Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά της γέμισης μέχρι να αφρατέψουν.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 20 cm περίπου, καλύπτοντας και τα πλαϊνά και την ψήνουμε για 20′ στους 175 βαθμούς.
- Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει η ζάχαρη.
- Σερβίρουμε με κανέλα, spicy σιρόπι , σιρόπι πορτοκαλιού ή θρυμματισμένη καραμέλα.
Α.Χ.