Υλικά

για τη βάση

  • 300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1 αυγό
  • 150 gr φυτικό βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 3 κουταλιές ζάχαρη

για τη γέμιση

  • 300 gr μασκαρπόνε 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • Παρασκευή
  1. Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά της γέμισης μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 20 cm περίπου, καλύπτοντας και τα πλαϊνά και την ψήνουμε για 20′ στους 175 βαθμούς.
  4. Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  5. Προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει η ζάχαρη.
  6. Σερβίρουμε με κανέλα, spicy σιρόπι , σιρόπι πορτοκαλιού ή  θρυμματισμένη καραμέλα.

Α.Χ.