Yλικά
- 10 σύκα αποξηραμένα
- 1 χούφτα σταφίδες
- 1 φλυτζάνι καρύδια
- 1/3 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/3 φλυτζανιού τριμμένη καρύδα
Παρασκευή
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα σύκα με τις σταφίδες και σχεδόν τα πολτοποιούμε.
- Χονδροκόβουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε σύκα, σταφίδες, καρύδια και ξύσμα.
- Τρίβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τη καρύδα.
- Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τη ζύμη και περνάμε τα “σουτζούκια” από το μείγμα αμύγδαλου και καρύδας.
Α.Χ.