Yλικά

  • 10 σύκα αποξηραμένα
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1/3 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3 φλυτζανιού τριμμένη καρύδα

 

Παρασκευή

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα σύκα με τις σταφίδες και σχεδόν τα πολτοποιούμε.
  2. Χονδροκόβουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε σύκα, σταφίδες, καρύδια και ξύσμα.
  3. Τρίβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τη καρύδα.
  4. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τη ζύμη και περνάμε τα “σουτζούκια” από το μείγμα αμύγδαλου και καρύδας.

Α.Χ.