Υλικά για 2 μερίδες

  • 12 φύλλα μαρουλιού κομμένα με το χέρι
  • 8 μανιτάρια σαμπινιόν σε φέτες
  • 5-6 κλαδάκια μάραθου ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλυτζάνι άσπρο ή κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα φύλλα δυόσμου χονδροκομμένα
  • 1/2 χούφτα ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
  • 1/2 ώριμο μάνγκο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1/3 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους ή λωρίδες

Υλικά για τη βινεγρέτ δυόσμου με μάνγκο

  • 1 χούφτα φύλλα δυόσμου
  • 1/4 του μάνγκο
  • 1/3 φλυτζάνι νερό
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι περίπου
  • 3-4 κουταλιές άσπρο ξύδι
  • 2 κουταλιές μέλι
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή

  1. Προετοιμάζουμε τα υλικά της σαλάτας και τα βάζουμε σε μπωλ.
  2. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ και ρίχνουμε 6-7 κουταλιές της σούπας (ή όση μας αρέσει) στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά και την αφήνουμε για 5′ να μαριναριστεί και να ανακατευτούν οι μυρωδιές.

Βινεγρέτ δυόσμου με μάνγκο

Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι μέχρι να έρθει στην πυκνότητα που θέλουμε. Δοκιμάζουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο και διορθώνουμε αν χρειάζεται.

Μπορούμε να κρατήσουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για 3-4 μέρες.