Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 2. Σαλάτες - vegan Κοκκινιστά φασολάκια. Ωμοφαγικό κυρίως πιάτο αλλά και σαλάτα.

Πιάτο που για αυτούς που επιλέγουν διατροφή με ωμά παρασκευάσματα μπορεί να είναι κυρίως , αλλά για όλους τους υπόλοιπους  είναι μια υγιεινή, δροσερή, Καλοκαιρινή, ασυνήθιστη σαλάτα.

Υλικά

  • 300 gr πλατιά δροσερά φασολάκια κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 καρότο σε λεπτές φέτες
  • 4 λιαστά τοματάκια σε κύβους
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 2 κουταλιές σόγια σως ή ταμάρι
  • 3 κουταλιές άσπρο ξύδι ή μηλόξυδο
  • 1/4 φλυτζανιού λάδι
  • αλατοπίπερο

για τη σάλτσα

  • 4 τομάτες κατά προτίμηση Pommodoro
  • 1 μικρό  κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα  μαϊντανό
  • 1/4 μιας πιπεριάς
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή

  1. Αφού  πλύνουμε πολύ καλά τα φασολάκια, κόβουμε με μαχαίρι τις περιφερειακές ίνες και τα χωρίζουμε σε 2-3 λωρίδες ανάλογα με το πλάτος τους.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από αυτά της σάλτσας και τα αφήνουμε από βραδύς στο ψυγείο να μαριναριστούν και να μαλακώσουν.
  3. Την ώρα του σερβιρίσματος, ανακατεύουμε στο μούλτι τα υγρά που έχουν τα φασολάκια με τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το κολοκυθάκια και περιλούζουμε το φαγητό. Τότε προσθέτουμε και τις ροδέλες του κολοκυθιού.

Προσέχουμε ιδιαίτερα το αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή.

Α.Χ.