- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. κανέλα
- 2 κ.γ.. μαγειρική σόδα
- 1/2κ.σ. αλάτι
- 1/2 φλιτζ. αποξηραμένα φρούτα της επιλογής (μουσκεμένα για 10 λεπτά και στεγνωμένα)
- 1φλιτζ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2/3 φλιτζ. φυτικό λάδι
- τους σπόρους από ένα φασόλι βανίλιας ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια ζαχαροπλαστικής
- 2 1/2φλιτζ. ψιλοκομμένο μάνγκο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. λάϊμ ή λεμόνι
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170.
- Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν, δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα!
- Βάζουμε το μάνγκο, το λεμόνι, τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Αλείφουμε μία φόρμα για κέικ με το βούτυρο και βάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα η κορυφή, να ξεκολλάει το κέικ από τα πλαϊνά της φόρμας και όταν θα το τρυπήσουμε με μία οδοντογλυφίδα θα πρέπει να βγει καθαρή.