Υλικά
- 1 φλιτζ. πλιγούρι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. γλυκειά πάπρικα
- 1 κ.σ. κύμινο
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και τον χυμό από το ένα λεμόνι και βάζουμε το πλιγούρι μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει, περίπου 1 1/2 με 2 ώρες.
- Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Μαρού.