Υλικά

  • 1 φλιτζ. πλιγούρι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. γλυκειά πάπρικα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και τον χυμό από το ένα λεμόνι και βάζουμε το πλιγούρι μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει, περίπου 1 1/2 με 2 ώρες.
  2. Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Μαρού.