Υλικά

  • 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα μουσκεμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1/2 φλιτζ. τριμμένες νιφάδες βρώμης
  • 1 χούφτα σταφίδες (σουλτανίνες) μουλιασμένες
  • 8 ξερά σύκα μουλιασμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο καρύδας ή ένα φασόλι βανίλιας
  • 3 ροδάκινα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 – 2 κ.σ. σπασμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • χυμό από μισό λεμόνι

Προετοιμασία

  1. Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ
  2. Προσθέτουμε τα σύκα και τις σταφίδες, τα χτυπάμε καλά , βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο και τη βρώμη.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μία σφιχτή ζύμη.
  4. Βάζουμε σε μία ταρτιέρα λαδόκολλα και στρώνουμε τη ζύμη. Αν θέλουμε την χρησιμοποιούμε όπως είναι ή την βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 2 ώρες τη κάθε πλευρά.
  5. Μαρινάρουμε τα ροδάκινα με το μέλι και το λεμόνι για 5 λεπτά και τα στρώνουμε πάνω στην τάρτα.
  6. Περιχύνουμε τη τάρτα με το σιρόπι που θα περισσέψει από τα ροδάκινα.