Υλικά
- 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα μουσκεμένα και ξεφλουδισμένα
- 1/2 φλιτζ. τριμμένες νιφάδες βρώμης
- 1 χούφτα σταφίδες (σουλτανίνες) μουλιασμένες
- 8 ξερά σύκα μουλιασμένα
- 1 κ.σ. βούτυρο καρύδας ή ένα φασόλι βανίλιας
- 3 ροδάκινα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 – 2 κ.σ. σπασμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
- 2 κ.σ. μέλι
- χυμό από μισό λεμόνι
Προετοιμασία
- Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ
- Προσθέτουμε τα σύκα και τις σταφίδες, τα χτυπάμε καλά , βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο και τη βρώμη.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μία σφιχτή ζύμη.
- Βάζουμε σε μία ταρτιέρα λαδόκολλα και στρώνουμε τη ζύμη. Αν θέλουμε την χρησιμοποιούμε όπως είναι ή την βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 2 ώρες τη κάθε πλευρά.
- Μαρινάρουμε τα ροδάκινα με το μέλι και το λεμόνι για 5 λεπτά και τα στρώνουμε πάνω στην τάρτα.
- Περιχύνουμε τη τάρτα με το σιρόπι που θα περισσέψει από τα ροδάκινα.