Υλικά
- 1 1/2 φλυτζάνι φύτρα κινόας
- 1/4 κίτρινη και 1/4 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 αγγουράκι σε μικρούς κύβους
- 1 τομάτα χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- λίγα φύλλα δυόσμου
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι ξερό κόλλιανδρο
- 1/2 κουταλάκι σουμάκ
- αλατοπίπερο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Παρασκευή
- Προετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, λάδι και λεμόνι και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
TIP
Φύτρα κινόας
Xρειάζεται 1 1/2 ημέρα για να φτιάξουμε φύτρα κινόας. Διαλέγουμε βιολογικά κατά προτίμηση σποράκια κινόας και τα αφήνουμε στο νερό για 3-4 ώρες. Κατόπιν τα σουρώνουμε με λεπτό σουρωτήρι. Τα αφήνουμε σε αναποδογυρισμένο γυάλινο δοχείο (που το έχουμε καλύψει με τούλι για να στραγγίζει) και φροντίζουμε να τα ξεπλύνουμε 2-3 φορές. Μετά από 24 ώρες περίπου αρχίζουν και σκάνε τα φύτρα.
Α.Χ.