Υλικά

  • 1 1/2 φλυτζάνι φύτρα κινόας
  • 1/4 κίτρινη και 1/4 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αγγουράκι σε μικρούς κύβους
  • 1 τομάτα χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • ξύσμα και χυμό  από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ξερό κόλλιανδρο
  • 1/2 κουταλάκι σουμάκ
  • αλατοπίπερο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Παρασκευή

  1. Προετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, λάδι και λεμόνι και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

TIP

Φύτρα κινόας

Xρειάζεται 1 1/2 ημέρα για να φτιάξουμε φύτρα κινόας. Διαλέγουμε βιολογικά κατά προτίμηση σποράκια κινόας και τα αφήνουμε στο νερό για 3-4 ώρες. Κατόπιν τα σουρώνουμε με λεπτό σουρωτήρι. Τα αφήνουμε σε αναποδογυρισμένο γυάλινο δοχείο (που το έχουμε καλύψει με τούλι για να στραγγίζει) και φροντίζουμε να τα ξεπλύνουμε 2-3 φορές. Μετά από 24 ώρες περίπου αρχίζουν και σκάνε τα φύτρα.

Α.Χ.