Υλικά για ένα πιάτο

  • 3 πιπεριές κέρατο κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 6 κ.σ. πέστο (όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να αφαιρέσουν τα τυριά από την πέστο)
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μπουκιές
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  2. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για να αρωματίσουμε το λάδι.
  3. Βάζουμε τις πιπεριές. Τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  4. Σβήνουμε με το ξύδι και αποσύρουμε τις πιπεριές.
  5. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε λίγο την ντομάτα και την αλατοπιπερώνουμε.
  6. Αλείφουμε τις  πιπεριές με μία κ.σ. πέστο την κάθε μία.
  7.  πασπαλίζουμε πρώτα το  πιάτο με τον μαϊντανό και στρώνουμε ακτινωτά τις πιπεριές.
  8. Σερβίρουμε με την ντομάτα στο κέντρο του πιάτου.

 

Tags: