Yλικά

  • 1 φλυτζ’άνι θρυμματισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλυτζάνι φύλλα δυόσμου
  • 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό
  • 1/2-3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο κατά βούληση

 

Παρασκευή

  1. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα στο μίξερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα όσο το δυνατόν πιο απαλό αποτέλεσμα.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο (όπως κάνουμε στη μαγιονέζα) μέχρι να πήξει η πέστο και να γίνει σαν μους.

ΤIPS

  • Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδου για πιο πικάντικη γεύση.
  • Συνδιάζουμε την πέστο δυόσμου με σπαγγέτι και τριμμένο τυρί ή ωμοφαγικά μακαρόνια λαχανικών.
  • Μπορούμε ακόμα να την χρησιμοποιήσουμε σαν ντιπ και να συνοδεύσουμε μπαστουνάκια λαχανικών ή φρυγανισμένες ποικιλίες ψωμιών και κριτσίνια.
  • Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλα που περισσεύουν όταν φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου.
Α.Χ.