Yλικά
- 1 φλυτζ’άνι θρυμματισμένα αμύγδαλα
- 1/2 φλυτζάνι φύλλα δυόσμου
- 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό
- 1/2-3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο κατά βούληση
Παρασκευή
- Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα στο μίξερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα όσο το δυνατόν πιο απαλό αποτέλεσμα.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο (όπως κάνουμε στη μαγιονέζα) μέχρι να πήξει η πέστο και να γίνει σαν μους.
ΤIPS
- Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδου για πιο πικάντικη γεύση.
- Συνδιάζουμε την πέστο δυόσμου με σπαγγέτι και τριμμένο τυρί ή ωμοφαγικά μακαρόνια λαχανικών.
- Μπορούμε ακόμα να την χρησιμοποιήσουμε σαν ντιπ και να συνοδεύσουμε μπαστουνάκια λαχανικών ή φρυγανισμένες ποικιλίες ψωμιών και κριτσίνια.
- Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλα που περισσεύουν όταν φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου.
Α.Χ.