Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Γλυκόξινο άλειμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων. Ωμοφαγική συνταγή.

 

 

Ιδανικό για άλειμα,  ντρέσσινγκ σε σαλάτες ή λαχανικά ή για να γεμίσουμε λαχανικά όπως αγγουράκια και σέλλερυ.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα ή ότι περίσσεψε από το γάλα αμυγδάλου ή κάσιους ή ανάμικτους ξηρούς καρπούς
  • 1/2 φλυτζάνι σταφίδες και μπέρρις 
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές μηλόξυδο
  • αλατοπίπερο
  • 3-4 κουταλιές νερό
  • 3-4 κουταλιές λάδι
  • λίγα φύλλα μέντας ή λεβάντας

 

 

Παρασκευή

  1. Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα από το προηγούμενο βράδυ  (και αν θέλουμε τα αποφλοιώνουμε) ή τα κάσιους για 2 ώρες
  2. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια όσο το δυνατόν πιο απαλή πάστα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Ελέγχουμε το αλάτι και την οξύτητα και αν χρειάζεται διορθώνουμε.

Α.Χ.

 

  • Γιάννης

    Ευχαριστώ! Είναι τέλεια!!

    • greenchef

      :) :) :)