Υλικά για 6 κομμάτια
- 3 ροδάκινα
- 1 μήλο
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 χούφτα αμύγδαλα ή κάσιους χονδροκομμένα
- 1 χούφτα κράνμπερις
- 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερύκοκκο ή μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Παρασκευή
- Κόβουμε στη μέση τα ροδάκινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια και μικρό μέρος από τη σάρκα τους.
- Κόβουμε σε μικρούς κύβους το μήλο και ανακατεύουμε με τους ξηρούς καρπούς, τα κράνμπερις, το ξύσμα και τη μαρμελάδα ή το μέλι.
- Γεμίζουμε τα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα αραδιάζουμε σε μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το χυμό που περίσσεψε προσθέτοντας και λίγο νερό για να μην καεί ο χυμός.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20′ στους 180 βαθμούς.
TIPS
- Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα και συνοδεύουμε αν θέλουμε με 1 μπάλα βανίλια ή φρουτένιο παγωτό.
- Φροντίζουμε να μην στεγνώσει η σάλτσα του, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χυμό ακόμα ή λίγο νερό με μέλι.
- Αν προτιμάμε τις ωμοφαγικές επιλογές αφήνουμε τα ροδάκινα άψητα και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να μαριναριστούν και να ανακατευτούν οι μυρωδιές τους.
Α.Χ.