Yλικά
- 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 gr κοπανισμένα άψητα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπαίηκιν πάουντερ
- 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
- 1 φασολάκι βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλυτζάνι σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 φλυτζάνι νερό
Παρασκευή
- Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι. Βάζουμε σ’ ένα σκεύος το αλεύρι, τα κοπανισμένα αμύγδαλα, το μπαίηκιν πάουντερ,τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και τον προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα του αλευριού.
- Ζυμώνουμε και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό ή αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια και αφού τα λαδώσουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζάχαρη.
Α.Χ.