Yλικά

  • 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 gr κοπανισμένα άψητα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μπαίηκιν πάουντερ
  • 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1 φασολάκι βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι νερό 

Παρασκευή

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι. Βάζουμε σ’ ένα σκεύος το αλεύρι, τα κοπανισμένα αμύγδαλα, το μπαίηκιν πάουντερ,τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και τον προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα του αλευριού.
  3. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό ή αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια και αφού τα λαδώσουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζάχαρη.

Α.Χ.

 

 

  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    ΥΠΕΡΟΧΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ…………

    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ…
    ΔΙΟΤΙ ΚΡΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΓΑΛΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑ…ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ….ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.