Η πιο νόστιμη κολοκυθόπιτα του κόσμου!
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλικομμένο
- 1/2 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ξερό θυμάρι ή θρούμπι ή ρίγανη
- 300 gr φέτα
- 2 αυγά
- αλατοπίπερο
για τη ζύμη
- 4 φλυτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη και αλάτι
- 3-4 κουταλιές ξύδι
- χλιαρό νερό όσο σηκώσει
Παρασκευή
- Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να προετοιμάσουμε την γέμιση.
- Κόβουμε σε κύβους τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια και τα σωτάρουμε με το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Φροντίζουμε να τα κατεβάσουμε από τη φωτιά πριν λιώσουν.
- Συμπληρώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά . Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Ανοίγουμε 4 μακρόστενα φύλλα και μοιράζουμε τη γέμιση απλώνοντάς την κατά μήκος του κάθε φύλλου.
- Ρολλάρουμε διπλώνοντας πρώτα τις άκρες και φτιάχνουμε 4 μπαστούνια .
- Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και λαδώνουμε και απόπάνω ελαφρά.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου για 1 ώρα περίπου. φροντίζουμε να ροδίσει χωρίς να καεί.
TIPS
- Μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου αυγά και τυρί και να προσθέσουμε μέσα 1/2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι ή σιμιγδάλι.
- Μπορούμε να αφαιρέσουμε λάδι από τη ζύμη , πρέπει να ξέρουμε όμως ότι το λάδι την κάνει πιο τραγανή.
Α.Χ.