Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegan] Kολοκυθόπιτα . Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα .

Η πιο νόστιμη κολοκυθόπιτα του κόσμου!

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλικομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ξερό θυμάρι ή θρούμπι ή ρίγανη
  • 300 gr φέτα
  • 2 αυγά
  • αλατοπίπερο

για τη ζύμη

  • 4 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη και αλάτι
  • 3-4 κουταλιές ξύδι
  • χλιαρό νερό όσο σηκώσει

Παρασκευή

  1. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να προετοιμάσουμε την γέμιση.
  2. Κόβουμε σε κύβους τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια και τα σωτάρουμε με το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Φροντίζουμε να τα κατεβάσουμε από τη φωτιά πριν λιώσουν.
  4. Συμπληρώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά . Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  5. Ανοίγουμε 4 μακρόστενα φύλλα και μοιράζουμε τη γέμιση απλώνοντάς την κατά μήκος του κάθε φύλλου.
  6. Ρολλάρουμε διπλώνοντας πρώτα τις άκρες και φτιάχνουμε 4 μπαστούνια .
  7. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και λαδώνουμε και απόπάνω ελαφρά.
  8. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου για 1 ώρα περίπου. φροντίζουμε να ροδίσει χωρίς να καεί.

TIPS

  • Μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου αυγά και τυρί και να προσθέσουμε μέσα 1/2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι ή σιμιγδάλι.
  • Μπορούμε να αφαιρέσουμε λάδι από τη ζύμη , πρέπει να ξέρουμε όμως ότι το λάδι την κάνει πιο τραγανή.

Α.Χ.