Εναλλακτικό σάμαλι βασισμένο στην παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
- 2 φλυτζάνια χονδρό σιμιγδάλι
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια σόδα ή ανθρακούχο νερό
- 5 κουτ. μπέηκιν πάουντερ
- 1/3 φασολάκι βανίλιας
Υλικά για το σιρόπι
- 4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια νερό
- 2 φλυτζάνια χυμό φράουλας (θα χρειαστούν 1/2 κιλό φράουλες περίπου)
- χυμό 1/2 λεμονιού
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό.
- Τον στρώνουμε σε ταψί 40 cm και τον αφήνουμε για 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσουν τα σιμιγδάλια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, για 1 ώρα περίπου.
- Ωστόσο κάνουμε το σιρόπι.
- Λιώνουμε τις φράουλες στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολύ απαλός πολτός.
- Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί με το χυμό για 5 λεπτά.
- Περιχύνουμε το σάμαλι με το ζεστό φραουλένιο σιρόπι, το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε να τραβήξει.
- Όταν κρυώσει το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρεται κρύο με παγωτό βανίλια ή με φρέσκες φράουλες.
Α.Χ.