Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Eναλλακτικό σάμαλι με σιρόπι φράουλας!

Εναλλακτικό σάμαλι βασισμένο στην παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 φλυτζάνια χονδρό σιμιγδάλι
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια σόδα ή ανθρακούχο νερό
  • 5 κουτ. μπέηκιν πάουντερ
  • 1/3 φασολάκι βανίλιας

Υλικά για το σιρόπι

  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό 
  • 2 φλυτζάνια χυμό φράουλας (θα χρειαστούν 1/2 κιλό φράουλες περίπου)
  • χυμό 1/2 λεμονιού

 

Παρασκευή

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό.
  2. Τον στρώνουμε σε ταψί 40 cm και τον αφήνουμε για 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσουν τα σιμιγδάλια.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C,  για 1 ώρα περίπου.
  4. Ωστόσο κάνουμε το σιρόπι.
  5. Λιώνουμε τις φράουλες στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολύ απαλός πολτός.
  6. Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί με το χυμό για 5 λεπτά.
  7. Περιχύνουμε το σάμαλι με το ζεστό φραουλένιο σιρόπι, το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε  να τραβήξει.
  8. Όταν κρυώσει το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Σερβίρεται κρύο με παγωτό βανίλια ή με φρέσκες φράουλες.

Α.Χ.