Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Ωμοφαγική σάλτσα μπάρμπεκιου με φρέσκια τομάτα.

Εναλλακτική πρόταση της γνωστής αυτής σάλτσας που συνοδεύει ψητά και άψητα μπιφτέκια οσπρίων και λαχανικών αλλά ταιριάζει πολύ καλά και με σαλάτες .

Υλικά

  • 1/3  φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο  κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκινες τομάτες
  • 7-8 λιαστά τοματάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 σφηνάκια ξύδι ή 1 σάλτσα σόγιας 
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα σκόνη γαρύφαλο
  • 1/2 κοταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 -1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ή αντίστοιχο καγιέν

Παρασκευή

  • Μαζεύουμε όλα τα υλικά μπροστά μας
  • Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα λιαστά τοματάκια και φροντίζουμε να πολτοποιηθούν τελείως.
  • Προσθέτουμε τις τομάτες -αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα και τον πολύ χυμό τους -και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αρκετά πικάντικο για να μπορεί η μπάρμπεκιου να σταθεί στο ύψος της.

 

Α.Χ.