Εναλλακτική πρόταση της γνωστής αυτής σάλτσας που συνοδεύει ψητά και άψητα μπιφτέκια οσπρίων και λαχανικών αλλά ταιριάζει πολύ καλά και με σαλάτες .
Υλικά
- 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κόκκινες τομάτες
- 7-8 λιαστά τοματάκια
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 σφηνάκια ξύδι ή 1 σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα σκόνη γαρύφαλο
- 1/2 κοταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 -1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ή αντίστοιχο καγιέν
Παρασκευή
- Μαζεύουμε όλα τα υλικά μπροστά μας
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα λιαστά τοματάκια και φροντίζουμε να πολτοποιηθούν τελείως.
- Προσθέτουμε τις τομάτες -αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα και τον πολύ χυμό τους -και τα υπόλοιπα υλικά.
- Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αρκετά πικάντικο για να μπορεί η μπάρμπεκιου να σταθεί στο ύψος της.
Α.Χ.