Υλικά
- 1/2 κιλό χόρτα της επιλογής σας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8 – 10 ντοματίνια τα μεγάλα κομμένα στη μέση τα μικρά ολόκληρα
- 1φλιτζ. φέτα κομμένη σε κύβους ή μυζήθρα σόγιας
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. πιπεριά τσίλι κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος ή κερκύρας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά, βάζουμε σε μία λεκανίτσα νερό με παγάκια και ρίχνουμε μέσα τα χόρτα, τα αφήνουμε ένα λεπτό και τα σουρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια.
- Μόλις μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα χόρτα και τα ντοματίνια.
- Τα περνάμε 2 με 3 λεπτά από το λάδι και βάζουμε και τη φέτα
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχι να λιώσει η φέτα και να γίνει κρέμα.