Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Χόρτα Τσιγαριαστά με Λαχανικά σε Σάλτσα Φέτας

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό χόρτα της επιλογής σας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 – 10 ντοματίνια τα μεγάλα κομμένα στη μέση τα μικρά ολόκληρα
  • 1φλιτζ. φέτα κομμένη  σε κύβους ή μυζήθρα σόγιας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πιπεριά τσίλι κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος ή κερκύρας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά, βάζουμε σε μία λεκανίτσα νερό με παγάκια και ρίχνουμε μέσα τα χόρτα, τα αφήνουμε ένα λεπτό και τα σουρώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια.
  3. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα χόρτα και τα ντοματίνια.
  4. Τα περνάμε 2 με 3 λεπτά από το λάδι και βάζουμε και τη φέτα
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχι να λιώσει η φέτα και να γίνει κρέμα.

  • Μπορούμε να το φάμε και πάνω σε φέτες ψωμιού που πριν τις έχουμε ψήσει στο γκριλ σαν μπρουσκέτες