Είναι η μέρα των βλίτων. Έτσι λοιπόν άλλη μια ιδέα γι’ αυτά χόρτα που έχουν συνδεθεί με το Καλοκαιρινό τραπέζι μας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό βλίτα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 1 /2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 φλυτζάνι τριμμένο παξιμάδι
  • αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 3-4 λιαστά τοματάκια
  • προαιρετικά 1 αυγό
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Παρασκευή

  1. Μισοβράζουμε τα βλίτα , τα κόβομε σε μικρά κομμάτια και τ’αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τ’ αλατίζουμε και τα στύβουμε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε ένα σχετικά σταθερό μείγμα.
  5. Ρίχνουμε με κουτάλι μείγμα σε μέτρια καυτό λάδι και όταν γίνουν από τη μια πλευρά , γυρίζουμε κι απ’ την άλλη.

Γίνονται τραγανά κεφτεδάκια και αυτή η επιλογή αλεύρων δεν τ’ αφήνει να λασπώσουν εσωτερικά.

Ταιριάζουν τέλεια με σκορδαλιά που θα βρείτε εδώ!

Α.Χ.