Είναι η μέρα των βλίτων. Έτσι λοιπόν άλλη μια ιδέα γι’ αυτά χόρτα που έχουν συνδεθεί με το Καλοκαιρινό τραπέζι μας.
Υλικά
- 1/2 κιλό βλίτα
- 2 κολοκυθάκια
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές μπαλσάμικο
- 1 /2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 φλυτζάνι τριμμένο παξιμάδι
- αλατοπίπερο κατά βούληση
- 3-4 λιαστά τοματάκια
- προαιρετικά 1 αυγό
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Παρασκευή
- Μισοβράζουμε τα βλίτα , τα κόβομε σε μικρά κομμάτια και τ’αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τ’ αλατίζουμε και τα στύβουμε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε ένα σχετικά σταθερό μείγμα.
- Ρίχνουμε με κουτάλι μείγμα σε μέτρια καυτό λάδι και όταν γίνουν από τη μια πλευρά , γυρίζουμε κι απ’ την άλλη.
Γίνονται τραγανά κεφτεδάκια και αυτή η επιλογή αλεύρων δεν τ’ αφήνει να λασπώσουν εσωτερικά.
Ταιριάζουν τέλεια με σκορδαλιά που θα βρείτε εδώ!
Α.Χ.