Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε τα δικά μας σιρόπια και να τα διατηρήσουμε για πολύ καιρό σε μπουκάλια, φυλακίζοντας τις μυρωδιές και τις γεύσεις από φρούτα,  καρπούς και μπαχαρικά. 

Έτσι μπορούμε να εμπλουτίσουμε παγωτά, φρουτοσαλάτες, χυμούς και κοκτέιλς , αλλά και να τα χρησιμοποιήσουμε σε βινεγκρέτ και εναλλακτικές σάλτσες. Το ρόδι είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική και καρδιοτονωτική του δράση, αλλά εκτός απ’ αυτά μας χαρίζει και το έντονο χρώμα του και τη διακριτική μυρωδιά του.

Υλικά

  • 500 gr χυμό ροδιού
  • 1 φλυτζάνι  νερό
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι

 

Παρασκευή

Βράζουμε για 20-30 λεπτά τα υλικά, προσθέτουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το βάλουμε σε μπουκάλι και το κλείσουμε.

Α.Χ.

Δείτε και άλλες συνταγές για γλυκά κουταλιού και σιρόπια

Μαρμελάδα ντομάτας με αρμπαρόριζα..!

Σύκο. Γλυκό του κουταλιού.

Spicy σιρόπι με μπαχαρικά.

Σιρόπι μέντας ή δυόσμου.

Σιρόπι από τζίντζερ.