Καθάρισμα της αγγινάρας, αυτό είναι κάτι που αποθαρρύνει πολλούς απ’ το να τη μαγειρέψουνε με αποτέλεσμα να έχει βγει σχεδόν τελείως απ’ τη διατροφή μας ή να τρώμε μόνο τη κατεψυγμένη που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει γεύση σαν να τρώμε παπούτσια!!!.
Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο βαρετό να πρέπει να μπούμε σε όλο αυτόν τον κόπο για μία μπουκιά φαΐ , πρέπει όμως να ξέρουμε ότι όσο πιο πολύ προστατεύει η φύση ένα τρόφιμο τόσο πιο θρεπτικό είναι! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποκαλείται η βασίλισσα των λαχανικών!
Ας δώσουμε λοιπόν λίγο από τον χρόνο μας στην φρέσκια αγγινάρα ,θα μας το ανταποδώσει σε γεύση και υγεία!!
Πως Καθαρίζουμε τις αγκινάρες:
- πρώτα κόβουμε το κοτσάνι, βγάζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα γύρω από την αγκινάρα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα στην κορυφή.
- Καθαρίζουμε γύρω γύρω την αγκινάρα από τα πράσινα φύλλα που έχουν μείνει και με ένα κουταλάκι βγάζουμε όλο το χνούδι από το κέντρο.
- Βάζουμε αμέσως τις αγκινάρες σε ένα μπολ με νερό και χυμό από λεμόνι.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
- Καθαρίζουμε το κοτσάνι από το εξωτερικό σκούρο πράσινο μέρος και τρώμε το εσωτερικό