Home οικολογικά νέα Διατροφικοί κίνδυνοι ΠΡΟΣΟΧΗ! Φθορίωση πόσιμου νερού απο την Ε.ΥΔ.ΑΠ.

Γνώριζα ότι από 2ετίας περίπου, κατάφεραν δυστυχώς και “πέρασαν” και στην Ελλάδα την φθορίωση του πόσιμου νερού. Αυτό που δεν ήξερα με βεβαιότητα (γιατί οι πληροφορίες ήταν αντικρουόμενες), ήταν το αν έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιείται. Αυτό, μέχρι….. προχθές, που το επιβεβαίωσα από επίσημα χείλη (χωρίς ακόμα να μάθω αν γίνεται σε όλη την επικράτεια).

Κυρίες και κύριοι, για όσους δεν το γνωρίζατε, η δηλητηρίασή σας μέσω της βρύσης, έχει ήδη αρχίσει. Όσοι καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, αρχίστε να ψάχνετε εναλλακτικές λύσεις. Οι πηγές δεν αποτελούν λύση για τις μεγαλουπόλεις, οπότε ή περιοριστήτε στην ανεύρεση φίλτρων που να κατακρατούν το φθόριο (αν υπάρχουν και αν το κόστος τους είναι ανεκτό) ή ψάξτε για εμφιαλωμένα χωρίς προσθήκη φθορίου.

Από την άλλη μπορείτε να συνεχίσετε να πίνετε από το εγγυημένο νερό της ΕΥΔΑΠ που σας προσφέρει πια απλόχερα και οδοντική προστασία (χαχαχαχα..)

Πέρα από την πλάκα, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει ούτε μία εμπεριστατωμένη μελέτη που να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι… ΝΑΙ, ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, αλλά όλες αναφέρουν ότι ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ή ΠΙΘΑΝΩΣ ή ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ κάνει καλό…
(βέβαια και να έκανε καλό, δεν θα σήμαινε τίποτα απολύτως. Πόσοι από εσάς θα αρχίζατε χορήγηση ηρωίνης στα παιδιά σας αν σας έλεγαν οι “ειδικοί” ότι κάνει καλό στα νεφρά;)

Αντίθετα υπενθυμίζω επιγραμματικά

- Το φθόριο είναι ανάλογο σε τοξικότητα με το αρσενικό

- Δηλητηριάζει τον οργανισμό, προκαλώντας νεφρική ανεπάρκεια, μεταλλάξεις, προβλήματα αναπαραγωγής και διάφορα άλλα όμορφα. Καταπιείτε μία μικροποσότητα και ύστερα από λίγο βάλτε θερμόμετρο… θα καταλάβετε (και μην ξεχνάτε ότι οδοντόκρεμα με μέλι ή μαρμελάδα, είναι ιδανικό ποντικοφάρμακο)

- Προκαλεί στα παιδιά υπερκινητικότητα, Μειώνει το IQ (Από επίσημη έρευνα στην Κίνα διαπιστώθηκε ότι τα παδιά που λάμβαναν φθόριο απ΄το νερό, είχαν μείωση του δείκτη νοημοσύνης κατά 5-10 μονάδες). Φυσικά, αν θέλετε να μειώσετε το δικό σαςIQ, δικαίωμά σας. Των παιδιών σας όμως;)

- Σας κάνει πιο υπάκοους (Γιατί νομίζετε ότι οι Ναζί φθορίωναν το νερό στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως; Για να μην έχουν οι αιχμάλωτοι προβλήματα με τα δόντια τους;)

Υπάρχουν μακροσκελείς μελέτες και εκθέσεις για την καταστροφή από το φθόριο

Και κλείνω με μία απλοική ερώτηση προς τον οποιονδήποτε συνεχίζει να αμφισβητεί. Γιατί οι πολύ “καλές” οδοντόκρεμες, που παρέχουν 24ωρη προστασία από ουλίτιδα, από τεριδόνα, από το κέρατό μου το τράγιο, που έχουν και προσθήκη πολύτιμου για τα δόντια φθορίου, κοστίζουν μέχρι 3,5, ενώ οι φυτικές που δεν έχουν φθόριο κοστίζουν από 8? και άνω.

(Ι.Π)

ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αναρτήθηκε την 20 Jun στην κατηγορία Διατροφικοί κίνδυνοι