Home Featured Ότι τρώμε τους ανήκει – Πνευματικά δικαιώματα στα τρόφιμα!

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) , στο Μόναχο  χορήγησε πρόσφατα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας  στη Γερμανική εταιρεία Bayer για την αναπαραγωγή φυτών με μεγαλύτερη αντοχή στο στρες (EP1616013).

Αυτό θα δώσει στη Bayer μονοπωλιακό έλεγχο πάνω σε σημαντικές καλλιέργειες τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μεταλλαγμένων, όσο και των συμβατικών και τα παράγωγά τους.
Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις διαδικασίες αναπαραγωγής για τα συμβατικά είναι σε σύγκρουση με το άρθρο 53β της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.
Αυτό επιβεβαιώθηκε από το ΕΓΔΕ με απόφαση που πήρε  στο τέλος του 2010.
Ωστόσο, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Bayer βασίζεται στη συμβατική βελτίωση των φυτών που παρουσιάζουν φυσικές γενετικές ασθένειες.
Ευτυχώς που υπάρχει και η Bayer να διορθώνει τα λάθη της φύσης!!
Το ινδικό πεπόνι σαν είδος έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV (ένας ιός που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε όλο τον κόσμο).
Είναι κατοχυρωμένο στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων ως παραδοσιακό ινδικό προϊόν, παρ’ολα αυτά με απόφαση της Ευρωπαικής Αρχής Πνευματικών Δικαιωμάτων κατοχυρώνεται ως ευρεσιτεχνία της Μonsanto, με αυτό το τρόπο υποχρεώνει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο να το αγοράζουν αποκλειστικά από την Monsanto με τους όρους που η εταιρεία θέλει.
Το μπρόκολο, οι ντομάτες, το καλαμπόκι, το μαρούλι, τα πεπόνια είναι ήδη κατοχυρωμένα από τις μεγάλες πολυεθνικές.
Η Monsanto, η Syngenta, η Bayer και η Dupont διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Αρχή να κατοχυρώσουν προϊόντα όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες, η γλυκιά πιπεριά, η κολοκύθα κ.α.,ενώ ασκούν πιέσεις στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για για να αντικαταστήσουν τους συμβατικούς σπόρους με πατενταρισμένους (και μεταλλαγμένους), παράλληλα προσπαθούν να κερδίσουν το μονοπώλιο σε είδη που προέρχονται από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Τα πνευματικά δικαιώματα δεν περιορίζονται μόνο στα φυτά, επεκτείνονται και στα ζώα.
Ήδη έχει δοθεί πατέντα για τα βοοειδή ώστε να επεκταθούν οι γενετικές έρευνες για την μεγιστοποίηση της παραγωγής γάλακτος.

Η Αμερικανικών συμφερόντων Μonsanto έχει ήδη κατοχυρώσει την σόγια, με το πρόσχημα αυτό έχει ζητήσει να τις κατοχυρωθούν η μαργαρίνη και τα μπισκότα που μπορεί να περιέχουν ίχνη σόγιας.
Από την στιγμή που μία εταιρεία πατεντάρει ένα προιον σε τελική μορφή, αυτομάτως κατοχυρώνει και μονοπωλεί όλη την διαδικασία παραγωγής και τις πρώτες ύλες.
Παράλληλα απαίτησε να μην επιτρέπεται έλεγχος για ίχνη γενετικά μεταλλαγμένων ουσιών στα προϊόντα που έχει κατοχυρώσει και έτσι να μην υπόκειται στους ευρωπαϊκούς νόμους που δεν επιτρέπουν την εισαγωγή μεταλλαγμένων στην Ευρώπη.
Η Iσπανική Consejo Superior de Investigationes Cientificas έχει  κατοχυρώσει  το συμβατικό ηλιέλαιο καθώς και όλα τα προϊόντα που το περιέχουν.

Η Monsanto   μέσα σε λίγα χρόνια θα  έχει τα πνευματικά δικαιώματα σε όλα σχεδόν τα φυτά και τα ζώα.

Επιχειρεί να επεκτείνει την πατέντα σε προϊόντα όπως τα λουκάνικα, το σαλάμι, το ζαμπόν, τα αυγά αλλά και όσα προϊόντα περιέχουν αυγά, υποπροϊόντα ψαριών, με το επιχείρημα πως στην διαδικασία παραγωγής των προϊόντων αυτών χρησιμοποιήθηκε δική της σόγια (εφόσον ελέγχει το 100% της παγκόσμιας παραγωγής) μέσω των τροφών με τις οποίες ταΐστηκαν τα ζώα που παρήγαγαν τα προϊόντα αυτά.

                                   ΚΑΙ Η MONSANTO ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΟΙΗΣΕ !

Watch live streaming video from freeandrealtv at livestream.com

 

Τον Ιανουάριο του 2005 η Monsanto αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α. στην αμερικανική κυβέρνηση για δωροδοκία προς αξιωματούχους της Ινδονησίας που αποσκοπούσε στην αποφυγή ελέγχων στις νέες γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες βαμβακιού.

Η Monsanto παραδέχτηκε επίσης ότι είχε πληρώσει πάνω από 700.000 δολάρια Η.Π.Α. για δωροδοκίες προς διάφορους αξιωματούχους της Ινδονησίας μεταξύ του 1997 και του 2002, που προέρχονταν από τις πωλήσεις των εντομοκτόνων της στην Ινδονησία, πωλήσεις για τις οποίες είχε δώσει λανθασμένα στοιχεία

Τον Ιούνιο του 2005 κάποιο γερμανικό δικαστήριο διέταξε τη Monsanto να αποκαλύψει δημόσια μια έκθεση 1000 σελίδων την οποία είχε αποκρύψει και αφορούσε εργαστηριακές έρευνες σε αρουραίους που είχαν καταναλώσει το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εταιρείας ΜΟΝ863. Η απόφαση ελήφθη μετά από εκστρατεία της Greenpeace για την απόκτηση δικαιώματος πρόσβασης στην έκθεση, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η Monsanto προσπάθησε σθεναρά να εμποδίσει τη δημοσίευση της έκθεσης η οποία παρουσίαζε τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τις επιπτώσεις του μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην υγεία των αρουραίων.