Για όσους αποφεύγουν τα άλευρα από σιτάρι πάντα υπάρχουν λύσεις .
Αν δεν έχουμε σαν μέτρο το φλυτζάνι μέτρησης της ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούμε ένα μέτριο φλυτζάνι του τσαγιού.
Σχεδόν πρωτογενής παραδοσιακή συνταγή, όπου εμείς μπορούμε να προσθέσουμε ότι αποξηραμένο φρούτο και ξηρούς καρπούς μας αρέσουν.
Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε 1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο με 1 φλυτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα.
Υλικά
- 4 φλυτζάνια καλαμποκάλευρο
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι σταφίδες
- το χυμό 2 πορτοκαλιών
- το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- για το σιρόπι
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια νερό
- τη φλούδα και το χυμό 1 λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
Παρασκευή
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό ώστε να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια με ύψος 1 1/2 δάχτυλο περίπου και ψήνουμε για 20′ σε μέτριο φούρνο ή το βάζουμε σε ταψί μέτριο ώστε το γλυκό να μην έχει πάχος πάνω από 2 πόντους και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 40′ περίπου.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Περιλούζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Α.Χ.