Μια παραδοσιακή συνταγή για σαλάτα.
Υλικά
- 2 φλυτζάνια μαυρομάτικα φασόλια
- 2 καρότα
- 1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
- 4-5 λιαστά τοματάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μηλόξυδο ή σόγια σως
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλατοπίπερο
- φρέσκια ρίγανη ή ξερό κόλλιανδρο
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Παρασκευή
- Bράζουμε α μαυρομάτικα.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο ή το μάραθο.
- Κόβουμε σε μικρά καρέ το κρεμμύδι, τα καρότα και τα τοματάκια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ρίχνοντας και τα φυλλαράκια της ρίγανης.
- Αφήνουμε για λίγη ώρα να μαριναριστούν τα υλικά .
Α.Χ.