Η άγρια γλυστρίδα είναι πάντα καλύτερη, αν όμως δε μας είναι εύκολο να βρούμε, στα ενημερωμένα μανάβικα υπάρχει σχεδόν πάντα.
Υλικά
- 1/2 μάτσο γλυστρίδα
- 1 τομάτα (κατά προτίμηση pomodoro) ή 1/2 φλυτζάνι τοματίνια
- 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
- 7-8 φύλλα δυόσμου
- 1/2 αβοκάντο
- 1/2 παξιμάδι ολικής άλεσης ή για τους ωμοφάγους 1 “παξιμαδάκι”απ’ τον αφυγραντή
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- άσπρο ξύδι ή μηλόξυδο
Παρασκευή
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας , βγάζουμε τα φύλλα από τη γλυστρίδα και κρατάμε τις κορφές.
- Αν θέλουμε αφαιρούμε τη φλούδα από την τομάτα ή κόβουμε στη μέση τα τοματίνια.
- Ψιλοκόβουμε το δυόσμο,κόβουμε σε χονδρά κομμάτια το αβοκάντο, κόβουμε σε ροδέλλες το κρεμμύδι και σπάμε σε μπουκιές το παξιμάδι.
- Βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά και ρίχνουμε λάδι, αλατοπίπερο, ξύδι. Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά και σερβίρουμε.
Α.Χ.