Η άγρια γλυστρίδα είναι πάντα καλύτερη, αν όμως δε μας είναι εύκολο να βρούμε, στα ενημερωμένα μανάβικα υπάρχει σχεδόν πάντα.

Υλικά

  • 1/2 μάτσο γλυστρίδα
  • 1 τομάτα (κατά προτίμηση pomodoro) ή 1/2 φλυτζάνι τοματίνια
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 7-8 φύλλα δυόσμου
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1/2 παξιμάδι ολικής άλεσης ή για τους ωμοφάγους  1 “παξιμαδάκι”απ’ τον αφυγραντή
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • άσπρο ξύδι ή μηλόξυδο

Παρασκευή

  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας , βγάζουμε τα φύλλα από τη γλυστρίδα και κρατάμε τις κορφές.
  2. Αν θέλουμε αφαιρούμε τη φλούδα από την τομάτα ή κόβουμε στη μέση τα τοματίνια.
  3. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο,κόβουμε σε χονδρά κομμάτια το αβοκάντο, κόβουμε σε ροδέλλες το κρεμμύδι και σπάμε σε μπουκιές το παξιμάδι.
  4. Βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά και ρίχνουμε  λάδι, αλατοπίπερο, ξύδι. Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά και σερβίρουμε.

Α.Χ.

  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    ΣΟΥΠΕΡ.

    Επισης η γλυστρίδα έχει Ωμέγα λιπαρα οξέα και ιώδιο έχουνε το αλάτι οι ξηροι καρποι και αλλα λαχινικά οπότε δεν χρεια΄ζεται να τρώμε και ψάρια. :)

    • sofarebel

      Εγώ στο είπα ότι πρέπει να γίνεις μάγειρας!!