- 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένα σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 10 - 12 σκελίδες σκόρδο (τα πλένουμε χωρίς να τα καθαρίσουμε γιατί θα τα μαγειρέψουμε με τη φλούδα)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μία χούφτα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε κύβους
- 2/3 φλιτζ. χυμό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (καλής ποιότητας)
- 1/2 φλιτζ. νερό
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη (αν δεν είναι ώριμες οι ντομάτες Θα χρειαστεί περισσότερη ζάχαρη)
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά
ΤΙPS
- Τα σκόρδα γίνονται πολύ νόστιμα όταν μαγειρεύονται με τη φλούδα!
- Αν περισσέψει φαγητό την επόμενη μέρα, μπορούμε να βράσουμε σπαγγέτι, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το χθεσινό φαγητό μαζί με λίγα ντοματίνια, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και λίγη μοτσαρέλα ή vegan μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια ,ανακατεύουμε καλά και έχουμε ένα γευστικότατο αποτέλεσμα!!