Υλικά

  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 10 -  12 σκελίδες σκόρδο (τα πλένουμε χωρίς να τα καθαρίσουμε γιατί θα τα μαγειρέψουμε με τη φλούδα)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μία χούφτα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε κύβους
  • 2/3 φλιτζ. χυμό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (καλής ποιότητας)
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1  κ.σ.  ξερό κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη (αν δεν είναι ώριμες οι ντομάτες Θα χρειαστεί περισσότερη ζάχαρη)
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε  καλά.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά

 

ΤΙPS

  • Τα σκόρδα γίνονται πολύ νόστιμα όταν μαγειρεύονται με τη φλούδα!
  • Αν περισσέψει φαγητό την επόμενη μέρα, μπορούμε να βράσουμε σπαγγέτι, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το χθεσινό φαγητό μαζί με λίγα ντοματίνια, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και λίγη μοτσαρέλα ή vegan μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια ,ανακατεύουμε καλά και έχουμε ένα γευστικότατο αποτέλεσμα!!