Υγιεινή γλυκιά επιλογή για τον καφέ και τη δουλειά.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι άπαχο γιαούρτι
- 1 φλυτζάνι πίτουρα
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη ή ένα φακελάκι αν δε βάλουμε αυγά
- 2 αυγά προαιρετικά
- 1 λεμόνι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
- 2 φλυτζάνια καστανή ζάχαρη
- προαιρετικά ένα καρπό βανίλιας ή κανέλα με μοσχοκάρυδο
- 1 χούφτα ξηρούς καρπούς
Παρασκευή
- Χτυπάμε καλά το λάδι με τα αυγά και τη ζάχαρη .
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και κατόπιν το πίτουρο και όλα τα υλικά .
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25 cm περίπου. ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς επάνω και…
- …ψήνουμε για 3 τέταρτα με 50 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς C.
A.X.