Υγιεινή γλυκιά επιλογή για τον καφέ και τη δουλειά.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι άπαχο γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι πίτουρα
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη ή ένα φακελάκι αν δε βάλουμε αυγά
  • 2 αυγά προαιρετικά
  • 1 λεμόνι
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
  • 2 φλυτζάνια καστανή ζάχαρη
  • προαιρετικά ένα καρπό βανίλιας ή κανέλα με μοσχοκάρυδο
  • 1 χούφτα ξηρούς καρπούς

Παρασκευή

  1. Χτυπάμε καλά το λάδι με τα αυγά και τη ζάχαρη .
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και κατόπιν το πίτουρο και όλα τα υλικά .
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25 cm περίπου. ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς επάνω και…
  4. …ψήνουμε για 3 τέταρτα με 50 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς C.

A.X.