- 8 αχλάδια κατά προτίμηση μυρωδάτες κοντούλες
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλυτζανιού νερό ή κόκκινο γλυκό κρασί
- κανέλα ξύλο και 5-6 καρφάκια γαρύφαλα
- 2 σφηνάκια γρεναδίνη
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό από τα αχλάδια. Τα στρώνουμε σε μικρό ταψάκι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μετά από 5 λεπτά ψησίματος, τουμπάρουμε τα αχλάδια και τα ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και τ’ αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Ωστόσο δένουμε σε πυκνό σιρόπι όλα τα υγρά και γεμίζουμε τις λακκούβες σε 8 κομμάτια αχλαδιών . Με τα υπόλοιπα κομμάτια “καπακώνουμε” τα πρώτα και δίνουμε στ’ αχλάδια την αρχική τους μορφή.
- Βάζουμε πάλι τα αχλάδια στο φούρνο αφού τα περιχύσουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να πάρουν χρώμα.
TIPS
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με παγωτό της επιλογής μας.
Δείτε και άλλες γλυκές συνταγές