- 2 αγγουράκια
- μία χούφτα μαϊντανό
- μία χούφτα άνηθο
- 10 – 15 φύλλα δυόσμο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 κ.σ. ωμά αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 – 2 κ.σ. σταφίδες
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
- Αν δεν είναι βιολογικά τα αγγουράκια τους καθαρίζουμε τη φλούδα αν είναι απλώς τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τα σπόρια.
- Κόβουμε τα μυρωδικά και το πράσινο μέρος από το κρεμμύδι σε πιο μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τον χυμό από το λεμόνι και λίγο λάδι, μόλις λιώσουν όλα προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι – πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Κόβουμε τα ραπανάκια και το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες.
- Γεμίζουμε τα αγγουράκια με την πέστο και στολίζουμε με τα λαχανικά και τις σταφίδες.
Tips
- Μπορούμε να γεμίσουμε τα αγγουράκια με γουακαμόλε.
- Αντί για σταφίδες μπορούμε να βάλουμε άλλα αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα (π.χ. ρόδι).
- Και για έξτρα θρεπτικότητα φύτρες της επιλογής σας.
Δείτε και άλλες ωμοφαγικές συνταγές
30 συνταγές ωμοφαγίας συγκεντρωμένες