H Chimichurri είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Αργεντίνικης κουζίνας, συνοδεύει σχεδόν τα πάντα, χρησιμοποιείται επίσης και σαν μαρινάδα.
- 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης (προαιρετικά)
- 3-6 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο έντονο το θέλετε στη γεύση)
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. χυμό από λάϊμ
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
Preparation:
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι το κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, μαϊντανό / κόλιανδρο και τα χτυπάμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το χυμό από το λάϊμ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- βάζουμε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.
Η Chimichurri πάει πολύ με ψητά λαχανικά ή/και με ψητά χορτοφαγικά λουκάνικα
Οι ωμοφάγοι μπορούν να την βάλουν σε σαλάτες ή να μαρινάρουν λαχανικά τους δίνει πολύ ωραία γεύση.