Γλυκό για μεγάλους και μικρούς πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
για τη βάση
- 1 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο καρύδας
- 2 κουτ. της σούπας μέλι ή σιρόπι αγάβης
- 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα ή κάσιους
- 4-5 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκάλι ή γάλα ξηρών καρπών (ή όσο χρειαστεί για να πλάσουμε τη ζύμη για τη βάση)
για την κρέμα
- 2 μπανάνες
- 4-5 κουταλάκια κακάο
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
- 1/2 φλυτζάνι γκότζι μπέρις ή μπλού μπέρις ή ξερά δαμάσκηνα
Παρασκευή
βάση
- Αν θέλουμε πιο εμπλουτισμένα τα αμύγδαλα τ’ αφήνουμε για λίγες ώρες στο νερό αλλιώς τα χρησιμοποιούμε όπως είναι.
- Πολτοποιούμε τ’ αμύγδαλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τόσο χυμό ή γάλα, όσο χρειάζεται για να γίνει το “ζυμάρι” εύπλαστο αλλά οπωσδήποτε σταθερό.
- Στρώνουμε τη βάση σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή σ’ ένα τσέρκι 20 cm περίπου ή σε χαμηλά ποτήρια.
κρέμα
- Αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα μέσα σε νερό ή χυμό να φουσκώσουν ή τα χρησιμοποιούμε όπως είναι αλλά προσθέτουμε 1-2 κουτ. της σούπας χυμό ή νερό για να τα πολτοποιήσουμε.
- Διαλύουμε το κακάο μέσα σε 2-3 κουταλιές νερό
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες και προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντάς τα απαλά .
- Στρώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και στολίζουμε με φρούτα ή καρύδα.
Α.Χ.