Γλυκό για μεγάλους και μικρούς πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Υλικά

για τη βάση

  • 1 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο καρύδας
  • 2 κουτ. της σούπας μέλι ή σιρόπι αγάβης
  • 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα ή κάσιους
  • 4-5 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκάλι ή γάλα ξηρών καρπών (ή όσο χρειαστεί για να πλάσουμε τη ζύμη για τη βάση)

 για την κρέμα

  • 2 μπανάνες
  • 4-5 κουταλάκια κακάο
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλυτζάνι γκότζι μπέρις ή μπλού μπέρις ή ξερά δαμάσκηνα

Παρασκευή

βάση

  1. Αν θέλουμε πιο εμπλουτισμένα τα αμύγδαλα τ’ αφήνουμε για λίγες ώρες στο νερό αλλιώς τα χρησιμοποιούμε όπως είναι.
  2. Πολτοποιούμε τ’ αμύγδαλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τόσο χυμό ή γάλα, όσο χρειάζεται για να γίνει το “ζυμάρι” εύπλαστο αλλά οπωσδήποτε σταθερό.
  3. Στρώνουμε τη βάση σε μια φόρμα με αποσπώμενη  βάση ή σ’ ένα τσέρκι 20 cm περίπου ή σε χαμηλά ποτήρια.

κρέμα

  1. Αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα μέσα σε νερό ή χυμό να φουσκώσουν ή τα χρησιμοποιούμε όπως είναι αλλά προσθέτουμε 1-2 κουτ. της σούπας χυμό ή νερό για να τα πολτοποιήσουμε.
  2. Διαλύουμε το κακάο μέσα σε 2-3 κουταλιές  νερό
  3. Πολτοποιούμε τις μπανάνες και προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντάς τα απαλά .
  4. Στρώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και στολίζουμε με φρούτα ή καρύδα.

Α.Χ.