- 250 γρ. σπαγγέτι
- 250 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κ.σ. ξερό
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 – 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, τα βγάζουμε 2 με 3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό που έβρασαν και τα σουρώνουμε.
- Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια , μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια, όταν βγάλουν τα πολλά νερά βάζουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο.
- Μαγειρεύουμε ακόμα 2 – 3 λεπτά και ρίχνουμε το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε άλλο ένα λεπτό.
- Βάζουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και το ζωμό τους, ανακατεύουμε διαρκώς.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει από υγρά.
- πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.