Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Σπαγγέτι Μανιτάρια με ταχίνι και δεντρολίβανο

Υλικά για 2 άτομα

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 250 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κ.σ. ξερό
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 – 3  κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, τα βγάζουμε 2 με 3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό που έβρασαν  και τα σουρώνουμε.
  2. Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια , μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια, όταν βγάλουν τα πολλά νερά βάζουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο.
  3.  Μαγειρεύουμε ακόμα 2  – 3  λεπτά και ρίχνουμε το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε άλλο ένα λεπτό.
  4. Βάζουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και το ζωμό τους, ανακατεύουμε διαρκώς.
  5. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει από υγρά.
  6. πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.