Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου είναι σχεδόν σε όλους γνωστές.
Αντιμικροβιακό, αντικαρκινικό, αντιυπερτασικό, καρδιοπροστατευτικό, χρησιμοποιείται στην διατροφή μας εδώ και 5.000 χρόνια,πρωτοστατώντας και στα φαραμακευτικά σκευάσματα ακόμα και για την αντιμετώπιση των δαγκωμάτων των φιδιών.
Μειώνει την κακή χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια του οργανισμού και υπάρχει μάλιστα γι αυτό το σκοπό , παλιά παραδοσιακή συνταγή που λέγεται ότι λειτουργεί βοηθητικά και μπορείτε να τη βρείτε στον ιστότοπό μας σαν: συνταγή για χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.
Για την αντιμετώπιση της “αντικοινωνικής¨μυρωδιάς του μπορούμε μετά την κατανάλωση σκόρδου , να φάμε λίγα φύλλα μαϊντανό, να μασήσουμε ελάχιστο άψητο ελληνικό καφέ ή ξυλαράκια γαρύφαλλου .
Υλικά
- 6-10 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι
- 1-2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 4 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί με την κόρα
- 1 βρασμένη πατάτα
- λίγο απ’ το νερό που έβρασε η πατάτα
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε το ψωμί και φροντίζουμε να το λιανίσουμε πολύ καλά.
- Κόβουμε την πατάτα σε κύβους
- Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί, την πατάτα , το μισό λάδι ,το νερό της πατάτας και τα χτυπάμε πολύ καλά να λιώσουν τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε το ψωμί, την πατάτα και σιγά-σιγά το λάδι.(Μπορεί να μην χρειαστεί όλο).
- Αν χρειαστεί να γίνει λίγο πιο αφράτη η σκορδαλιά προσθέτουμε το νερό της πατάτας
- Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι όπως μας αρέσει στο αλάτι και την οξύτητά της και διορθώνουμε.
Α.Χ.