Υλικά
- 2 σελινόριζες
- 4 σκελίδες σκόρδα
- 3-4 κ. σ. άσπρο ξύδι
αλάτι
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι και ξύσμα
- 1/3 φλυτζανιού καρύδια ελαφρά σωταρισμένα και ψιλοκομμένα
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και τη κόβουμε σε κύβους
- Βράζουμε τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσει, τη στραγγίζουμε και την ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Απλώνουμε τη σελινόριζα σε ένα ταψί, αλατίζουμε ελαφρά,ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και την αφήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τη σελινόριζα μαζί με τα σκόρδα, το αλάτι, τα λεμόνια και λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις λιώσουν καλά προσθέτουμε τα καρύδια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο λίγο λίγο.
TIPS
- Αυτή η σκορδαλιά δε χρειάζεται πολλά σκόρδα για να μην σκεπαστεί η διακριτική γεύση της σελινόριζας.
- Δοκιμάστε να προσθέσετε μυρωδικά και βότανα που σας αρέσουν και φέρτε τη γεύση εκεί που θέλετε.
Α.Χ.