Υλικά

  • σελινόριζες
  • 4 σκελίδες σκόρδα
  • 3-4 κ. σ. άσπρο ξύδι

αλάτι

  •  1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι και ξύσμα
  • 1/3 φλυτζανιού καρύδια ελαφρά σωταρισμένα και ψιλοκομμένα

Παρασκευή

  1. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και τη κόβουμε σε κύβους
  2. Βράζουμε τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσει, τη στραγγίζουμε και την ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Απλώνουμε  τη σελινόριζα σε ένα ταψί, αλατίζουμε ελαφρά,ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και την αφήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο  φούρνο στους 150C
  4. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τη σελινόριζα μαζί με τα σκόρδα, το αλάτι, τα λεμόνια και λίγο ελαιόλαδο.
  5. Μόλις λιώσουν καλά προσθέτουμε τα καρύδια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο λίγο λίγο.

TIPS

  • Αυτή η σκορδαλιά δε χρειάζεται πολλά σκόρδα για να μην σκεπαστεί η διακριτική γεύση της σελινόριζας.
  • Δοκιμάστε να προσθέσετε μυρωδικά και βότανα που σας αρέσουν και φέρτε τη γεύση εκεί που θέλετε.

 

Α.Χ.