Υλικά

Σιρόπι

  • 700ml νερό
  • 700gr ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ροδόνερο
  • 1 φλιτζ. αποξηραμένα ροδοπέταλα

Παγωτό

  • 120gr Σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 350gr Γάλα
  • 30gr Ζάχαρη
  • 150gr Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 6 κρόκους

 

 

 

Προετοιμασία

Σιρόπι

  • Βάζουμε από το το προηγόύμενο βράδυ τα ροδοπέταλα σε ένα μπολ με 300 ml νερο,
  • Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη το νερό από τα ροδοπέταλα και 400ml νερό, το αφήνουμε να βράσει για 2 με 3 λεπτά.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.
  • Μόλις το σιρόπι κρυώσει ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
Παγωτό
  • Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι
  • προσθέτουμε το γάλα, τη κρέμα και το σιρόπι
  • Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύωντας διαρκώς (δεν θέλουμε να βράσει μόνο να ζεσταθεί)
  • Βάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή
Χωρίς παγωτομηχανή
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το μεταφέρουμε  σε ένα μεταλλικό μπολ.
  • Βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη.
  • Κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά, θα χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία 3 με 4 φορές.