Σιρόπι
- 700ml νερό
- 700gr ζάχαρη
- 2 κ.σ. ροδόνερο
- 1 φλιτζ. αποξηραμένα ροδοπέταλα
Παγωτό
- 120gr Σιρόπι τριαντάφυλλο
- 350gr Γάλα
- 30gr Ζάχαρη
- 150gr Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 6 κρόκους
Προετοιμασία
Σιρόπι
- Βάζουμε από το το προηγόύμενο βράδυ τα ροδοπέταλα σε ένα μπολ με 300 ml νερο,
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη το νερό από τα ροδοπέταλα και 400ml νερό, το αφήνουμε να βράσει για 2 με 3 λεπτά.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.
- Μόλις το σιρόπι κρυώσει ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
Παγωτό
- Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι
- προσθέτουμε το γάλα, τη κρέμα και το σιρόπι
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύωντας διαρκώς (δεν θέλουμε να βράσει μόνο να ζεσταθεί)
- Βάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή
Χωρίς παγωτομηχανή
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ.
- Βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη.
- Κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά, θα χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία 3 με 4 φορές.