Υλικά για 40 περίπου τρουφάκια
- 1 κούπα τριμμένο αμύγδαλο ή ότι μας έμεινε όταν φτιάξαμε γάλα ξηρών καρπών.
- 1 κούπα τριμμένη καρύδα
- 1 κούπα βρώμη ή πίτουρο βρώμης
- 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι ή ότι άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιούμε (αν χρησιμοποιήσουμε μαύρη ζάχαρη θα πρέπει να την λιώσουμε σε λίγο ζεστό νερό)
- 1/2 κούπα χλιαρό νερό ( ή αν χρειαστεί λίγο παραπάνω )
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε τη βρώμη με το νερό ώσπου να γίνει σαν αραιός χυλός.
Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο παραπάνω νερό. - Σ’ ένα σκεύος ενώνουμε όλα τα υλικά δίνοντας λίγο χρόνο στο μείγμα (περίπου 30 λεπτά) να φουσκώσει και να δέσουν όλα τα υλικά κάνοντας μια μάζα που κολλάει ελαφρά .
Εάν το μείγμα μας είναι πολύ στεγνό μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. - Μετά από 1/2 ώρα πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα ρίχνουμε μέσα σε τριμμένη καρύδα ώστε να κολλήσει πάνω τους .
Κατόπιν τα βάζουμε στις μικρές θηκούλες για ταρτάκια και μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και για μια εβδομάδα.
TIPS
- Στο μείγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε 3 κουταλιές της σούπας κακάο και αντί για κανέλα και γαρύφαλλο να ενισχύσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού
- Αντί για τριμμένη καρύδα στο περιτύλιγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα μελωμένα αμύγδαλα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες , κράνμπερις , ψιλοκομμένα βερίκοκα ή δαμάσκηνα κ.λ.π.
Α.Χ.