vegan_private_chef_margarita_pizza

Υλικά

Ζύμη για 3 εώς 6 πίτσες ανάλογα το πάχος που θέλουμε να έχει η πίτσα

  • 750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5 γρ. Ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι

Σάλτσα

  • 5 πολύ ώριμες ντομάτες
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  •  5-6 φύλλα βασιλικου ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι/πιπέρι

Τυρί για πίτσα

  • 2 φλυτζάνια τριμμένο φυτικό τυρί
  • 3 κ.σ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
  • 2 σφηνάκια  λευκό ξηρό κρασί
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. 1.       Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μίξερ και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά
  2. 2.       Χωρίζουμε την ζύμη στο επιθυμητό μέγεθος για τις πίτσες, πλάθουμε σε μπαλάκια και αφηνουμε τα ζυμάρια να φουσκώσουν για τουλάχιστον μία ώρα
  3. 3.       Λιώνουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει ή σάλτσα

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι  ¼ του φλυτζανιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα 3 κ.σ. αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με έναν αυγογδάρτη, μόλις πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι ρίχνουμε το κρασί και στην συνέχεια το νερό χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, βάζουμε το αλάτι και την ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να

  1. 1.       κοχλάζει, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το εβλογημένο, ανακατεύουμε καλά
  2. 2.       Σε μία αλευρωμένη επφάνεια ανοίγουμε την ζύμη για την πίτσα με ένα πλάστη, την βάζουμε σε ένα ταψάκι, απλώνουμε από πάνω 3 με 4 κ.σ. σάλτσα και με ένα κουτάλι βάζουμε  το τύρι περιμετρικά και στο κέντρο, 8 περίπου κουταλιές είναι αρκετες
  3. 3.       Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία, οι περισότεροι φούρνοι δουλέυουν μέχρι τους 220C σε αυτή την θερμοκρασία η πίτσα χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να είναι έτοιμη
  4. 4.       Στο σερβίρισμα στολίζουμε με μερικά φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού